مواردى که مىشود نماز واجب را شکست
نمازگزاران وافعی این موضوع رو می دانند که شکستن نماز به قصد یا موارد غیر ضروری گناهی بالاست و طبق روایات مانند شکستن ( استغفرالله ) می باشد .
در این مطلب قصد داشته که مباحثی درباره " مواردى که مىشود نماز واجب را شکست " را داشته باشیم ...
١١٥٩ شکستن نماز واجب از روى اختیار حرام است، ولى براى حفظ مال و جلوگیرى از ضرر مالى یا بدنى مانعى ندارد.
١١٦٠ اگر حفظ جان خود انسان یا کسى که حفظ جان او واجب استیا حفظ مالى که نگهدارى آن واجب مىباشد بدون شکستن نماز ممکن نباشد باید نماز را بشکند ولى شکستن نماز براى مالى که اهمیت ندارد مکروه است.
١١٦١ اگر در وسعت وقت مشغول نماز باشد و طلبکار طلب خود را از او مطالبه کند چنانچه بتواند در بین نماز طلب او را بدهد باید در همان حال بپردازد و اگر بدون شکستن نماز دادن طلب او ممکن نیست باید نماز را بشکند و طلب او را بدهد، بعد نماز را بخواند.
١١٦٢ اگر در بین نماز بفهمد که مسجد نجس است چنانچه وقت تنگ باشد باید نماز را تمام کند و اگر وقت وسعت دارد و تطهیر مسجد نماز را به هم نمىزند باید در بین نماز تطهیر کند بعد بقیه نماز را بخواند و اگر نماز را به هم مىزند باید نماز را بشکند و مسجد را تطهیر نماید بعد نماز را بخواند.
١١٦٣ کسى که باید نماز را بشکند اگر نماز را تمام کند معصیت کرده ولى نماز او صحیح است اگر چه احتیاط مستحب آن است که دوباره بخواند.
١١٦٤ اگر پیش از آنکه به اندازه رکوع خم شود یادش بیاید که اذان یا اقامه را فراموش کرده، چنانچه وقت نماز وسعت دارد مستحب است براى گفتن آنها نماز را بشکند.
منبع : توضیح المسائل امام خمینی
باز نشر : نماز وب